Soukromé války Heleny Petránkové : z republikánského Španělska na východní frontu - Brož, Miroslav, 1948-2019 (Magnetka (Pražská vydavatelská společnost : Epocha), 2017)
Dramatický životní příběh první ženy v historii naší armády, která dosáhla nejvyšší vojenské hodnosti - plukovnice v záloze.