Terapie humorem - Malý, Emil (Viking, 2017)
Humor a dobrou náladu je třeba doslova citlivě pěstovat a ošetřovat, neboť to jsou květiny, které zdobí náš život a z kterých se radujeme. Mít radost a mít dobrou náladu je sladké koření v životě lidí, ale i všeho živého  v přírodě. Každému doporučuji minimálně jednu hodinu smíchu denně. Smích a legrace rozhodně přispívají k našemu zdraví a doplňují tak působení léků v případě nemocí. Sportem ku zdraví! A také platí  v současné době plné stresů: LEGRACÍ A SMÍCHEM KU ZDRAVÍ! S dobrou náladou se lehčeji a kvalitněji pracuje. S pravdou nejdál dojdeš, ale se smíchem dál doletíš! Přesně těmito hesly se řídí Emil Malý ve svých básních.