Mrtvý osel a gilotinovaná žena - Janin, Jules, 1804-1874 (Alrúna, 2016)
Makabrózně drastický text pokládaný za základní dílo frenetismu - černého romantismu první poloviny 19. století - byl inspirací nejdříve symbolistům, naturalistům i prokletým básníkům, později surrealistům i filmovým horrorům osmdesátých let.