Báječná léta s Jawou : 1929-2015 - Pavlůsek, Alois (CPress, 2016)
Chronologicky seřazená historie a popis jednotlivých modelů napříč celým výrobním spektrem až do současnosti - od cestovních motocyklů přes prototypy, malé motocykly, závodní a soutěžní stroje až po automobily Vás podrobně a čtivou formou seznámí se značkou, které vdechl život její zakladatel František Janeček už v roce 1929. Nakladatelská anotace.