Polyxena z Lobkovic : obdivovaná i nenáviděná první dáma království - Ryantová, Marie, 1964- (Velké postavy českých dějin, 2016)
Život a doba významné české šlechtičny Polyxeny z Lobkovic. Práce se zaměřuje na její hospodářské aktivity, náboženské vyznání, politické názory i soukromý život.