Alchymistův učeň - Otčenášek, Vojtěch, 1982- (Fragment, 2017)
Gluša je chudý, naivní mladík ztracený ve velkoměstě. Práci mu nabídne alchymista Luper, který z něho udělá nejprve svého pomocníka a postupně jej začíná zasvěcovat i do alchymistického řemesla. Ale všechno je samozřejmě temnější a nebezpečnější, než se na první pohled zdá.