Z deníku strážníka - Stuna, Jiří (E-knihy jedou, 2017)
Základem knihy Z deníku strážníka jsou skutečné příběhy, které autor zažil za svoji devatenáctiletou praxi strážníka městské policie. Příběhy se odehrály na Chrudimsku a Skutečsku, kde autor sloužil, co by strážník Městské policie Chrudim a později velitel Městské policie Skuteč.Příběhy jsou literárně upraveny tak, že zcela neodpovídají skutečnosti, aby bylo dosaženo lepší čtivosti knihy. Pro lepší literární zážitek se autor snaží využívat slangové výrazy, hovorovou řeč i humoru. Kniha nechává poněkud sebekriticky nahlédnout do duše jednoho strážníka. Čtenáře seznamuje s náročnými úkoly městských strážníků. Najdeme v ní napínavé příběhy, humor i trochu romantiky. V závěru knihy autor předává poselství svým mladším kolegům.