Tábor ve stínu Osvětimi : dokumentární reportáž o osudu krakovských Židů - Ditrych, Břetislav, 1942- (Magnetka (Pražská vydavatelská společnost : Epocha), 2017)
Kniha zachycuje osudy krakovských Židů za druhé světové války, pobývajících v místním ghettu a koncentračním táboře Plaszow.