Cesta - London, Jack, 1876-1916 (Na cestě (Volvox Globator), 2017)
Dynamická autobiografická próza, psaná reportážním stylem se záplavou specifických výrazů tuláckého argotu, dává nahlédnout na odvrácenou stranu Ameriky konce 19. století, v době jedné z velkých hospodářských krizí. Popisy Londonova vlastního putování stylem černých pasažérů nekonečných tratí pacifické železnice se staly jedním z prvních "románů na cestě", předznamenávajících typický styl a žánr autorů o půlstoletí mladší beat generation.