Sochař smrti - Carter, Chris, 1965- (BB/art, 2020)
Krimithriller ze série případů losangeleského specialisty na sériové vrahy Roberta Huntera. Tentokrát spolu s mladým kolegou Garcíou stojí před protivníkem, který jim u každé oběti nechává vzkaz v podobě zvráceného uměleckého díla. Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem. Tentokrát jim chorá mysl sériového vraha předkládá s každou obětí hádanku: Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném na místě činu? Proč vložil pachatel tolik práce a fantazie do zprávy, kterou mohl sdělit mnohem snazším způsobem? A chce vůbec něco sdělit, nebo jen mate policii falešnou nápovědí, aby ji připravil o čas a svedl ze stopy? Jaká událost z dávné minulosti spustila jeho řádění - a proč až teď? Řešení je šokující a překvapivé, a přesto má čtenář šanci dospět k němu současně s vyšetřovateli, neboť mu autor nic nezamlčuje. Nakladatelská anotace. Kráceno.