Malíř - Kaffe, Janiel (E-knihy jedou, 2017)
Valentýn Kočička je malíř, o jehož obrazy není příliš velký zájem. S tvůrčími neúspěchy se vyrovnává pomocí alkoholu. Jednoho dne se však něco změní. Valentýn narazí na starého kamaráda z gymnázia a jdou spolu na pivo. Další den se Valentýnovi začne objevovat zděšený výraz kamaráda v myšlenkách. Problém spočívá v tom, že si Valentýn nic nepamatuje, ale pomalu jej dohánějí matné vzpomínky z onoho večera. Valentýn se začne domnívat, že kamaráda zabil. Posléze se rozhodne, že zděšený výraz kamaráda namaluje a vznikne tak první Valentýnovo mistrovské dílo. Valentýn si postupně začne uvědomovat nutnost další oběti.