Za sedmé: nepokradeš! - Jandovský, Miroslav (Viking, 2014)
Mladí pánové z Prahy, budoucí právník a čerstvě jmenovaný profesor gymnázia, jedou za svým kamarádem na venkov. Ničím nerušený prázdninový pobyt na ospalém jihočeském venkově 19. století v hájovně nedaleko Třeboně jim zpestří takřka detektivní vyšetřování případu krádeže, spojené s napadením četníka a smrtí jednoho ze zúčastněných. A studenta práv možná čeká i něco víc... Druhý díl volného cyklu Třeboň – můj kraj.