Tíha osudu - Knápková, Monika (Viking, 2017)
Strašidelný sen, nám někdy dokáže pořádně zamotat hlavu. A co teprve, když se vám zdá stále ten stejný sen s nádechem tajemna. Přesně tenhle problém má dvaatřicetiletá Karolína, které se zdá častokrát o staré stařeně. Žije si se svým manželem Romanem a jejich dvěma dcerami v malé vesnici Břehy. Jednoho dne zde zemře stará žena, která odkázala svůj dům synovci, jehož nikdo nezná. Když se objeví, vyvolá v jinak klidné vesnici pozdvižení. Snad každá z žen by si ho přála mít ve své posteli. Ani Karolína není výjimkou a pomalu se zamotává do sítě charismatického Richarda. Aby utekla od pokušení se s ním sblížit, odjíždí se svou rodinou na osudovou dovolenou, během níž se setká tváří v tvář se starou stařenou ze svého snu. Je otřesena tím, co jí stará žena předpoví, když jí začne věštit z ruky. Obchází ji smrt, zlo a falešní lidé. Má vedle sebe dva muže – jeden ji chce vlastnit, druhý milovat. Karolína se ocitá v situaci, kdy neví, co má dělat, a netuší, že se jí brzy změní celý život. Má věřit stařeně hroznou věštbu? Co když podlehne přitažlivému Richardovi a tím si zničí celý svůj život? Je právě Richard „ten muž“, co ji bude milovat? Má se rozvést s manželem, který ji neustále ponižuje, nebo s ním zůstat kvůli dětem? Jak všechno dopadne, to se dozvíte v novém románu Moniky Knápkové Tíha osudu.