Můj syn terorista : jak se rodí evropští džihádisté - Kundra, Ondřej, 1980- (BizBooks, 2017)
Autoři se zaobírají životními osudy několika mladých lidí z vybraných evropských i mimoevropských zemí (např. Německo, Francie, Belgie, Nizozemí, Dánsko, Česká republika nebo Kanada) a snaží se nalézt příčiny jejich příklonu k islámskému fundamentalismu a vstupu do ozbrojených složek Islámského státu. Popisují také upevňování pozic této teroristické organizace v Sýrii a Iráku, usilí evropských bezpečnostních složek o likvidaci islamistických sítí v Evropě nebo hlavní myšlenky jednoho ze současných islámských směrů - salafismu. Pozornost je rovněž věnována současnému životu nejbližších rodinných příslušníků mladých džihádistů.