40 výletů do historie - Kýr, Karel (E-knihy jedou, 2014)
V této publikaci autor čtyřicetkrát zabrousil do historie. Dovíte se například o tom, jak se stal syn českého krále prvním guvernérem Kanady. O obřím kole v Chicagu, nebo o tom, jak jedna pohlavní nemoc dostala jméno. Také o sufijcích a dervišech, o slavných lékařích, o počátcích průmyslové chemie v Čechách, o průkopnících hygieny, patologie a zoologie, o tom, kdo byl anglický Hippokrates, o zachránci rodiček a mnoho dalšího.