mutare omnia - Šimek, Honza (E-knihy jedou, 2017)
Nová básnická sbírka Honzy Šimka s názvem Mutare omnia obsahuje 40 textů, pojednávajících o pomíjivosti života, snahou ho obohatit a dát mu nový rozměr. Autor jako by byl smířený se smrtí, ale nesmířený se životem. Život ho trápí a zároveň chce naplno žít. A opravdu chce všechno změnit? Jak sám píše v úvodu: „Změníme se a budeme to ještě my?“. Chce nás prostřednictvím veršů vtáhnout do světa (svých) emocí a připomenout nám, že jsou zároveň i naše. „Když nejsi nahoře, jsi aspoň dole?“