Mass Effect : Andromeda. - Hough, Jason M. (Fantom Print, 2017)
Kniha je psána z pohledu více postav a zavádí nás do hlubokého vesmíru, kde pasažéři vesmírné lodi, kteří strávili 600 let v kryospánku, jsou nuceni postavit se hrozbám v podobě poškozené vesmírné stanice, neznámého prostředí a nedostatku zásob. Pracovníci, probuzeni kvůli opravám stanice, se kvůli nedostatku zásob začínají bouřit. Vedení zahynulo při havárii a je jen na šéfce bezpečnosti Sloane a pár úřednících, aby zabránili šířícím se nepokojům. Pokud selžou, bude mise Andromeda v ohrožení.