Věřte císaři - Hykisch, Anton, 1932- (Host, 2017)
Historický román nestora současné slovenské literatury, volně navazující na jeho úspěšné dílo "Milujte královnu", zachycuje přibližně posledních deset let života habsburského císaře Josefa II.