1000 českých slov pro cizince : ilustrovaný slovník a fráze = 1000 Czech words for foreigners : illustrated dictionary and phrasebook - Bušíková, Zuzana (Edika, 2017)
Slovíčka s fonetickým přepisem se zaměřují na různá témata (dům, město, doprava, rodina, restaurace atd.). Každý tematický celek obsahuje také nejdůležitější fráze. Součástí příručky je rovněž česko-anglický slovníček.