Jak probudit Česko : recept na úspěšnou republiku - Klimeš, David, 1982- (BizBooks, 2017)
Analýza současných ekonomických, sociálních a politických problémů České republiky. Novinář a pedagog se v první části pokouší o hlubší rozbor tuzemské ekonomické, politické a společenské krize v kontextu s vývojem od počátku 90. let 20. století až do současnosti. V druhé části najdeme vhodné léčebné prostředky na vleklé sociální a hospodářské neduhy České republiky; reforma daňového řádu, zavedení nového sociálního systému a rovněž posilování občanské společenosti.