Průvodce bytového designéra - Boháčková, Jana, 1980- (Edika, 2013)
Kniha Průvodce bytového designéra nabízí pomoc nejen začínajícím designérům, ale také lidem, kteří si chtějí profesionálně zařídit své bydlení. V první části seznamuje s teorií navrhování interiérů (koncept a inspirace; styly a trendy; skicování a teoretické kreslení; plánování prostoru; barvy; materiály a konstrukce; textil a dekorace; počítačové projektování). Druhá část se věnuje uvedení teoretických znalostí do praxe samotného zařizování jednotlivých místností a částí bytu (od vstupních prostorů, přes obývací pokoj, kuchyň a koupelnu až k multifunkčnímu prostoru). Zároveň kniha obsahuje 20 případových studií z praxe, originální tipy a nápady a v neposlední řadě také rady pro úspěšný start kariéry bytového designéra. Příručka je vybavena řadou ilustračních fotografií a obrázků.