Ti, kteří utíkají pěšky - Daněk, Milan, 1962- (Cestopisy (Jota), 2014)
Cestopis, který čtenáře zavede do mexických Měděných kaňonů, kronika jednoho běžeckého závodu i odhalení pravdy o zázračných běžcích kmene Tarahumara, které proslavila kniha Zrozeni k běhu.