Cesta do hlubin študákovy duše - českého školství - Klaus, Václav, 1969- (Jonathan Livingston, s.r.o., 2017)
Možná kritici namítnou, že některé vtipy jsou za hranou, že jsou příliš zjednodušující, že přehánějí. Ale vtipy takové být musí, pokud jsou opatrné a korektní, moc vtipné většinou nejsou. Oběma stejně jako mnohým českým kantorům vadí experimentování sociálních inženýrů a zájmových neziskovek s našimi dětmi. Vadí jim hromady papírování, kterým jsou zahrnováni učitelé a ředitelé škol, když jejich úkolem na prvním místě je UČIT! Nakladatelská anotace.