Ztraceni ve vlnách - Březinová, Ivona, 1964- (Go! - Gang odvážných, 2017)
Měl to být výlet, na který nikdy nezapomenou. Nikoho ovšem nenapadlo, že nastane taková katastrofa. Zámořská loď, na které se plavili, začala hořet a potápět se. Po chaotické evakuaci se parta šesti dětí ocitá na člunu, který je unáší širým oceánem pryč. Po strastiplné plavbě se všichni zachrání na opuštěném ostrůvku v Karibiku. Přežili, ale co bude následovat? Součástí knihy jsou zásady přežití při ztroskotání na moři. Nakladatelská anotace.