Leggende dell'antica Roma = Římské báje - De Tommaso, Valeria, 1976- (Dvojjazyčná kniha pro začátečníky, 2017)
Děj sedmi bájných i historických příběhů z římských dějin, od mytologických zakladatelů Romula a Rema až po dekadentní dobu císaře Caliguly, posloužil autorce jako základ pro stručná převyprávění, jejichž námět i jednoduchý jazyk je předurčuje především pro starší děti, ale i dospělé začátečníky, kteří si na nich mohou rozšiřovat své znalosti italštiny. Zrcadlové dvojjazyčné vydání je doplněno kratičkým chronologickým přehledem římských dějin a v závěru několika jednoduchými cvičeními s klíčem. Nechybí ani tradiční odkaz na MP3 nahrávku italského textu v podání rodilého mluvčího, kterou si čtenáři mohou stáhnout z webových stránek nakladatelství.