Cesta šamana. - Machanenko, Vasilij Michajlovič, 1981- (Fantom Print, 2017)
Barliona je virtuálním světem jak se patří. Dobrodružné nebezpečné univerzum ukrývá příšery, monstra a rozehrává intriky, bitvy a všechny tyto komplikované záležitosti v něm ovládají hráči. Čtenář tak během příběhů sleduje postupy do dalších levelů či propady do ztrát. Na dovednostech hráčů bude záležet, aby si hlavní hrdina Mahan, nucený fungovat coby vězeň v nápravné kapsli, odkroužil v Barlioně svůj trest a dostal se k cíli. Fantaskní série Cesta šamana je představitelem nově vzniklého žánru LitRPG aneb Literatura Role Playing Game, ve kterém ruský autor zužitkoval své zkušenosti dlouholetého hráče MMORPG a ve svém románu postoupil k novému způsobu vyprávění.