Marek Hamšík : fotbalová superstar - Smutný, Roman, 1987- (XYZ, 2017)
Inspirativní příběh vypráví o obyčejném chlapci, který to díky své ohromné píli, nezměrné touze, ale i nezbytné pokoře dotáhl ze sídliště v Banské Bystrici přes hlavní město Slovenska až do Itálie, kde se stal hvězdou velkoklubu SSC Neapol. Marek Hamšík je příkladem pro všechny malé kluky, kteří sní o kariéře slavného fotbalisty. Nejde totiž o žádnou namyšlenou primadonu, za Hamšíkovým úspěchem stojí především tvrdá dřina a bezbřehé odhodlání bojovat a vyhrávat za každou cenu. Nakladatelská anotace.