Splněný sen majora Rogerse : cesta Lewise a Clarka k Pacifiku - Opatrný, Josef, 1945- (Magnetka (Pražská vydavatelská společnost : Epocha), 2017)
Monografie věnovaná výpravě napříč severoamerickým kontinentem, kterou uskutečnil objevitelský oddíl americké armády vedený kapitány Meriwetherem Lewisem a Williamem Clarkem na samém počátku 19. století.