Plamen v temnotě - Tahir, Sabaa (Host, 2017)
Elias a Laia utíkají o život. Po událostech, které se staly během čtvrté zkoušky, jsou jim v patách imperiální vojáci. Při útěku z katakomb je Elias smrtelně zraněn a u Laiy se objeví schopnost bránit sama sebe. Poté, co získají pro Eliase protijed, se společně vydávají do Kaufu, do nejstřeženějšího a nejbezpečnějšího imperiálního vězení, aby osvobodili Laiyna bratra, jehož schopnosti jsou klíčové k přežití Učenců. Podaří se jim osvobodit Laiyna bratra nebo budou dřív zastaveni? A jak se rozhodne Helena - podrobí se Markově vůli a zradí svého dlouholetého přítele Eliase nebo se přidá na jeho stranu?