Krysí requiem - Zářecký, Tomáš (E-knihy hned, 2017)
Druhá světová válka. Běsnění nacistického režimu. Předválečný podnikatel židovského původu Stanislav Plodiewski přežije genocidu svého lidu. Na tichomořském souostroví založí komunitu lidí, kteří se navždy zřeknou válek, zla a násilí. Projekt Edenie. Malé společenství se ale za půl století rozroste v suverénní bohatý stát, který se stane synonymem prosperity, míru a blahobytu v rozbouřeném jednadvacátém století. Jenže je skutečně všechno tak ideální? Je minulost mrtvá? Novináři Davidu Kvapilovi se dostane do rukou důkaz, že Edenie má i svou odvrácenou, temnou tvář…