Užitkové a pamětihodné rostliny cizích zemí - Polívka, František, 1860-1923 (Volvox Globator, 2010)
Botanický popis a vyobrazení cizokrajných rostlin doplňují údaje o zeměpisném rozšíření, způsobu pěstování i jejich zpracování.