Vztek je energie : můj život bez cenzury - Rotten, Johnny, 1956- (Volvox Globator, 2017)
20 let po své první autobiografické knize "Žádný Iry, žádný černý, žádný psy" vydal v roce 2014 svůj druhý podobný počin John Lydon (r. 1956), mnohem známější ovšem pod svým uměleckým jménem Johnny Rotten, frontman legendární britské punkové kapely Sex Pistols a posléze člen postpunkové formace Public Image Ltd. Jako dospívající mládenec, v první polovině 70. let, byl Lydon ideálním "materiálem" pro vznikající vlnu punku. Se Sex Pistols se navždy zapsal do historie rockové hudby jejich jediným albem "Never Mind the Bollocks", několika zásadními punkovými singly a samozřejmě také humbukem, který se kolem skupiny vytvořil. Po třech letech ale bylo po všem a John Lydon zahájil své druhé, méně známé, ovšem mnohem stálejší angažmá u Public Image Ltd. Že ani zde nepanovala nuda, o tom je možné se přesvědčit v tomto Lydonově ostrém, nepřikrášleném, upřímném a originálním vyprávění člověka, který žil a spolutvořil dějiny svého životního stylu.