Stroje na smrt : plynové vozy a nacistická technologie konečného řešení - Kyncl, Vojtěch, 1983- (Traumata války, 2014)
Odborná publikace se snaží podat fakty podložená svědectví o existenci plynových vozů, které se měly stát vrcholem mobility a efektivnosti nacistického vyhlazovacího systému.