Království meče - Niedl, František (MOBA, 2017)
Wolfram Katzinger z Olšové, někdejší johanita, jehož jediným majetkem je jeho meč, vynikající kůň, statečnost a umění boje, stojí věrně ve službách krále Jana. Beneš z Vřesova pokračuje dál ve stavbě svého hrádku Vřesova, jelikož jenom pevné zdi, prozíravost a snad i močály svírající Vltavu na pomezí z Bavorskem ho mohou uchránit před opakujícími se nájezdy bavorského šlechtice, který je v Čechách znám spíše pod přezdívkou Hanz Křivák. Jako Rožmberkův man, kterého si mladý vladař i přes vzájemnou rozepři velice cení, musí Vřesov opouštět a účastnit se bojů jak s vnitřními, tak s vnějšími nepřáteli na obranu krále. Nebo proti němu? To podle toho, na které straně Rožmberk zrovna stojí.