Prokletí : jaro komisaře Ricciardiho - De Giovanni, Maurizio, 1958- (Epocha, 2017)
Carmela Caliseová byla dobrou duší neapolské čtvrti Sanita - tak proč ji někdo zavraždil? A navíc tak neskutečně brutálním způsobem? Takové otázky kladou komisaři Ricciardimu šokovaní svědci. Jenže brzy se ukáže, že stará Caliseová byla dobrou duší přesně za tři procenta lichvářského úroku. A najednou je zde případ s desítkami podezřelých, protože na prahu třicátých let minulého století se vraždilo za málo. Odmítla někomu posečkat s placením? Kam se poděl její zápisník? A kdo byl jejím komplicem a kdo sokem? Ricciardi jen pomalu rozplétá důvody, které mohly vést ke krvavému činu, a jeho pátrání jej zavádí nejen do těch nejchudších zákoutí Neapole, ale i mezi smetánku, nad kterou drží ochranu špičky fašistického režimu, stejně jako do prostředí vykladačů tarotu. Nakladatelská anotace.