Algoritmy pro život : jak využít počítačové algoritmy při každodenním rozhodování - Christian, Brian, 1984- (Pod povrchem, 2017)
Jakkoli to zní překvapivě, v běžném životě neustále řešíme obdobu nejtěžších problémů, jimiž se zabývají informatici. Od počítačů neočekáváme váhání, neefektivitu ani lítost nad špatným rozhodnutím - proč tedy nevyužít počítačových postupů pro optimalizaci našich každodenních rozhodnutí? V této důvtipné knize se mimo jiné dozvíte: Jaké algoritmy využíváme intuitivně a jaké bychom k nim měli přidat. - Co stojí za to udělat a kdy to včas nechat být. - Jakým způsobem dělit svou pozornost. - Kolik chaosu se vyplatí akceptovat. - Do jaké míry máme poznávat nové věci a užívat si ty ověřené. Nakladatelská anotace. Kráceno.