Smrt ve žluté mlze : Fritz Haber - "otec" novodobé chemické války - Dosoudil, Tomáš, 1955- (Magnetka (Pražská vydavatelská společnost : Epocha), 2017)
Práce přibližuje dětství, studijní léta, vědecké objevy (např. výroba amoniaku) i soukromý život Fritze Habera. Věnuje se rovněž Haberově podílu na přípravě chemického útoku na západní frontě. Autor se zaměřuje také na jeho vědeckou činnost po první světové válce. Důležitá pozornost je zde věnována historii chemických zbraní, vývoji bojových operací na západní frontě v období let 1914-1915, samotnému chlorovému útoku, který Němci provedli v dubnu 1915 nedaleko města Yprés, a jeho účinkům.