Železnice, pošta a telegraf rakouské armády v letech 1848-1914 - Szajkó, Vojtěch, 1986- (Epocha, 2017)
Autor ve svém textu nabízí popis organizačního zakotvení a fungování telegrafie a poštovnictví v rámci c. a k. armády. Využití železnice, pošty a telegrafu např. zrychlilo vojenskou logistiku a ulehčilo velení velkých uskupení armád. Text sleduje zapojení těchto výdobytků průmyslové revoluce v chrolonogické perspektivě v letech 1848-1914; velký prostor je věnován zejména prusko-rakouské válce r. 1866 a rakousko-uherskému angažmá na Balkáně v poslední třetině 19. a na počátku 20. století.