Krajina príbehov - Varovanie bratov Grimmovcov - Colfer, Chris (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2017)
Bratia Grimmovci ukryli do svojich rozprávok varovanie. Nastal čas objaviť ho! Conner je presvedčený, že sa do Krajiny príbehov už viac nevráti. Jedného dňa však odhalí tajomné posolstvo slávnych rozprávkarov a zrazu je všetko inak. S pomocou Matky husi a v sprievode svojej spolužiačky Bree sa vydáva na cestu po Európe, aby rozlúštil záhadu a zabránil hroznej katastrofe, ktorá hrozí Krajine príbehov. Alex trávi čas v milovanom rozprávkovom svete. Snaží sa naučiť všetko, čo potrebuje vedieť, aby mohla prevziať poslanie Kmotričky víly a viesť Alianciu šťastných koncov. Medzitým sa však prebúdza driemajúce zlo. Vojsko francúzskeho cisárstva, ktoré sa pred dvesto rokmi pokúsilo preniknúť do Krajiny príbehov a bolo uväznené v začarovanom portáli, má konečne šancu dostať sa von. Začína sa hra o čas. Conner, Alex a ich priatelia z oboch svetov budú musieť spojiť sily a zasiahnuť...