Kocourek Matýsek : pohádka pro nejmenší čtenáře - Hurtíková, Vlasta (Moje první čtení (Edika), 2017)
Jednoduché, opakující se texty pomohou dětem vstoupit do světa čtení a radovat se ze čtenářských úspěchů a porozumění psanému textu. Veselé obrázky doplňují příběh o tom, že odvážný je nejen ten, kdo se postaví nepříteli, ale i ten, kdo se nebojí požádat o pomoc. Nakladatelská anotace. Kráceno.