Vánoční případ c.k. policejního komisaře Pobudy - Slavíček, Jiří, 1942- (Detektivka (Motto), 2017)
Rok 1895 nebyl zrovna tím nešťastnějším a v Pobudově čtvrti se staly hned tři hrdelní zločiny. Případ nešťastného urninga nás zavádí do temných koutů Prahy, kde vyplouvají na povrch skryté lidské neřesti a vášně, které mohou stát i život. V druhém případě s názvem Případ dvakrát mrtvého muže řeší komisař bestiální otcovraždu, která byla provedena zvlášť rafinovaným způsobem. Třetím je pak Vánoční případ c. k. komisaře Pobudy. V něm se komisař snaží dostat holešovického gruntovníka ze spárů lichvářky, jejíž vražda má osudovou dohru pro nevinného i po její smrti. Všechny tyto případy dokázal policejní komisař Pobuda objasnit, pachatele zatknout, usvědčit a předat c. k. trestnímu soudu v Praze. Při pátrání mu věrně stáli po boku dva spolupracovníci, policejní koncipista Nebeský a vynalézavý policejní praktikant Rybička, kteří měli na zdárném konci vyšetřování lví podíl. Nakladatelská anotace.