Kocourek Matýsek : pohádky pro děti, které mají potíže s porozuměním psanému a mluvenému slovu - Hurtíková, Vlasta (Moje první čtení (Edika), 2017)
Kocourek Matýsek se potýká se zlým medvědem, který se usídlil v jeho chaloupce. První čtení doplněné systémem SPC pro lepší porozumění textu. Kocourek Matýsek se jednoho dne vydá na ryby, aby si mohl uvařit rybí polévku, když se ale vrátí domů, zjistí, že v jeho domečku je medvěd, který ho vyžene. Matýsek se vydá hledat pomoc. Nejprve přivede býka, poté divočáka a nakonec vlka, ale ani jeden z jeho nových přátel si na medvěda netroufne. Zoufalý Matýsek si nakonec postěžuje malé včelce, která mu přislíbí pomoc. Povede se Matýskovi získat svůj domov zpět? Kniha doplněná o piktogramy je vhodná zvláště pro děti s PAS a dysfázií k rozvoji představivosti a čtenářských schopností. Nechybí ani šablona pro loutkové divadlo.