Větší než pouhý součet - Bennett, Christopher L. (Star Trek (Brokilon). Nová generace, 2017)
V nekonečných hlubinách vesmíru o dobrodružství a nebezpečí není nouze a prožívá je i Nová generace Star Treku. V aktuálním příběhu se při své obhlídce galaktických dálav hvězdná loď Rhea dostane k obrovskému objevu. Zdá se, že narazila na zásadní zdroj kvantové energie. Při průzkumu dojde ke konfliktu s Borgy, který s hrůzou a bez možnosti pomoci musí sledovat poručice T'Rysse Čhen. Dojde však k neuvěřitelné záležitosti, neboť poručice je odmrštěna o patnáct set světelných let jinam.