Space ennui - Green Scum (spisovatel), 1962- (Volvox Globator, 2017)
"Vesmírná nuda" rozhodně nečeká pankáče Zikyho, když ho za jakousi rozsáhlou krádež odvezou na Mars, který se proměnil v obří věznici nejen pro pozemšťany. Naneštěstí si ho tu hned zkraje vyhlédne pomstychtivý dozorce, a tak nebude možné to tu "nějak přežít" - Ziky prostě musí pryč. I proto, že má na Zemi jistý nevyřízený účet. A k tomu bude potřeba domluvit se s mnohými z místních kápů a exotů, kteří za svou pomoc budou něco chtít. Bude to přehlídka nesplnitelných úkolů, z nichž každý znamená nový a ještě větší průšvih, a ne každému se tu dá věřit. Přesněji řečeno nikomu. Což ovšem Zikymu vyhovuje. Permanentně naštvaný hrdina si ani chvilku nevydechne, právě tak jako čtenář, kterého samorostlý autor žene svými údernými větami tu do kyperpunku, tu do military, do měnících se světů počítačových her, magických schopností z říše fantasy, potkává postavy z hororů i antických bájí... Dohromady si čtenář může užít napínavou a poněkud crazy sci-fi, místy tak trochu ve stylu Stopařova průvodce a v pravém punkovém tempu.