Laco Déczi : totálně vytroubený mozek : životní rozhovor - Deczi, Laco, 1938- (BizBooks, 2017)
Osm dnů, osm kapitol a prolog: to je formát knihy, v níž fanoušci originálního slovensko-česko-amerického hudebníka i ostatní zájemci naleznou jeho autentické vzpomínky a postřehy z několika desetiletí hudebního života na pozadí všech geopolitických a společenských změn. Svižný text kromě jeho zajímavého obsahu doplňuje i řada fotografií z rodinného archivu umělce a z dalších zdrojů.