Příběh zdravé výživy : jak Honzík přišel na chuť zdravému jídlu - Gančarčíková, Kateřina (Edika, 2017)
Honzík často jezdí na vesnici k babičce a dědečkovi, kteří mají čas a ochotu upozorňovat ho na různé zajímavosti v okolí a vysvětlovat mu nesrozumitelné věci. Prarodiče mu trpělivě vysvětlují, jak tělo získává stavební látky a vytváří energii, jak poznáme chuť a jak má vypadat celoroční zdravý jídelníček. A babička pro mlsné jazýčky připraví recept na zaručeně zdravou dobrotu. V rubrice Pro zvídálky autorka doplňuje zajímavé souvislosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.