Holky na vodítku. - Březinová, Ivona, 1964- (Albatros, 2017)
Ester je nejstarší z pěti sourozenců, všichni se mají rádi, ale nikdo se o nikoho moc nestará. Schází jí soukromí a peníze. Začne se kamarádit s majitelem baru a herny a využije jeho nabídky. Hraje za jeho peníze, aby nalákala další zákazníky, ale po první výhře se sama propadá do závislosti. Děj se odehrává ve dvou rovinách, v současnosti v psychoterapeutické léčebně, druhou rovinu tvoří minulost Ester, kterou sama sepisuje na výzvu lékaře.