Setkávání, potkávání : listování v osudech 2 - Slabý, Zdeněk Karel, 1930-2020 (Volvox Globator, 2017)
Z. K. Slabý se v průběhu své literární práce setkával s řadou českých, slovenských, ruských, německých, japonských, polských, francouzských a dalších zajímavých osobností - spisovatelů, výtvarníků, hudebníků, herců, kritiků a podobně. Aby tato potkávání nebyla zapomenuta (o což ho žádala řada přátel a známých), věnoval některým z oněch tvůrců kapitolu v této knize. A aby nespočívalo vše pouze na útržcích vzpomínek, doplnil je ukázkami z korespondence, dobovými dokumenty, výňatky z recenzí, pasážemi z rozhovorů, které mají svá vročení, což bezesporu přispívá k celkové věrohodnosti i po stránce faktografické. Druhá kniha těchto portrétů je zaměřena především na osud Jaroslava Foglara. Obraz nevlídné doby padesátých až sedmdesátých let vyvstává z portrétů režimních spisovatel (například Viléma Závady) i odpůrců režimu (například Ladislava Dvořáka) a mnoha dalších českých i zahraničních osobností. Nakladatelská anotace.