Zabitý před klášterem - Koubková, Zuzana, 1973- (MOBA, 2018)
Z vraždy muže, nalezeného před branou kláštera, je obviněn léčitel a křižovnický mnich Ojíř. Zdislav z rytířského řádu johanitů se postaví na jeho obranu a ujme se náročného vyšetřování, které ho po mnoha překážkách zavede až ke skutečnému zločinci. Děj se odehrává v Praze 14. století mezi řemeslníky, mnichy i prodejnými ženami.