Nářek mrtvého světa - Kšanda, Jan (E-knihy jedou, 2018)
Přepadení nelítostnými nájezdníky a pátrání po unesené sestře tě nedobrovolně zavede do Pustiny – drsného světa, o kterém jsi doposud jen slýchával od potulných poutníků v pohodlí rodinného ranče. Zde teprve poznáváš, co se vlastně stalo se Severní Amerikou po dávné nukleární válce. A že dřívější hodnoty jako lidskost, slitování a čest jsou už jen prázdná, mrtvá slova. Stejně mrtvá jako svět kolem tebe, jehož nářek ti zní v uších.Čeká vás sci-fi postapokalyptický gamebook, který se svým propracovaným herním systémem přibližuje populárním počítačovým RPG hrám.